Min version



Den blev riktigt god. Älskar grytor som går snabbt att laga och sedan bara får stå och koka ett par timmar så att såsen blir smaklig och köttet mört. 


PUNAVIINIHÄRKÄ ala Bella

1 kg nötkött i bitar
steksky
 c ½ l rött vin 
2 dl kantareller (jag tog från frysen)
20 st syltlökar
2 msk tomatpuré
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
3 hela vitlöksklyftor 
1 msk oxfond
salt 

Stek grytbitarna i smör och lägg över i en gryta. Häll vatten i stekpanna och häll sedan stekskyn med i grytan. När allt kött är stekt lägger i de övriga ingredienserna med i grytan och låter sedan grytan koka 1½-2 h. 

Den perfekta rätten en helg i februari :)


Inga kommentarer:

Ju fler kockar ...

Ju fler kockar ... desto sämre soppa! Ett ordspråk som efter igår faktiskt får gå och slänga sig i väggen om man frågar mej :)  Fic...