Min version



Den blev riktigt god. Älskar grytor som går snabbt att laga och sedan bara får stå och koka ett par timmar så att såsen blir smaklig och köttet mört. 


PUNAVIINIHÄRKÄ ala Bella

1 kg nötkött i bitar
steksky
 c ½ l rött vin 
2 dl kantareller (jag tog från frysen)
20 st syltlökar
2 msk tomatpuré
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
3 hela vitlöksklyftor 
1 msk oxfond
salt 

Stek grytbitarna i smör och lägg över i en gryta. Häll vatten i stekpanna och häll sedan stekskyn med i grytan. När allt kött är stekt lägger i de övriga ingredienserna med i grytan och låter sedan grytan koka 1½-2 h. 

Den perfekta rätten en helg i februari :)


Inga kommentarer:

Kom in i rätt höststämning

I höstens tider finns inget godare än en värmande soppa. Smakrika och färgglada  soppor är både vackra att se på och goda att äta. ...