Mums!




Hur många olika kakor och recept ... då det gäller chokladkaka ... finns den inte i denna värld. Men man kan knappast ha för många.






Min åsikt är att för att det skall få kallas chokladkaka så måste det finnas bussigt med choklad i receptet. 


Och en torrkaka är ju jätte behändigt att ha hemma ifall det skulle komma kaffegäster. Jo för denna kaka håller sej god i en hel vecka. Super! 






Så här kommer nu då igen ett recept på  ... 

CHOKLADKAKA

200 g rumsvarmt smör
2½ dl socker
6 msk kakaopulver
3 ägg
4½ dl mjöl
1½ tsk bakpulver
1 dl grädde
100 g hackad mörk choklad.

Garnering: 
florsocker




Vispa smör och socker vitt och poröst. Vispa ner ett ägg i taget. Blanda mjöl, kakaopulver och bakpulver. Häll de torra ingredienserna i smeten samt tillsätt grädden. Blanda smeten väl och tillsätt till sist den hackade chokladen. Häll smeten i en smord form vars kanter du pudrat med chokladpulver. Grädda i 175 grader i c 45-50 minuter. 

Garnera med florsocker.


2 kommentarer:

Titti sa...

Vad för slags kakaopulver har du använt, Van Houten eller kanske någon mildare sort?

Bella sa...

Hej Titti.
Av gammal vana är det Fazers Cacao ... ögon cacaon :) den jag brukar använda då jag bakar. h. Bella

Julig smak av äpple

Batteriet är laddat efter den årliga weekendresan med de bästa av brudar.  Tack igen  A, B och C för allt skratt och alla tokigheter...