Mums!




Hur många olika kakor och recept ... då det gäller chokladkaka ... finns den inte i denna värld. Men man kan knappast ha för många.






Min åsikt är att för att det skall få kallas chokladkaka så måste det finnas bussigt med choklad i receptet. 


Och en torrkaka är ju jätte behändigt att ha hemma ifall det skulle komma kaffegäster. Jo för denna kaka håller sej god i en hel vecka. Super! 






Så här kommer nu då igen ett recept på  ... 

CHOKLADKAKA

200 g rumsvarmt smör
2½ dl socker
6 msk kakaopulver
3 ägg
4½ dl mjöl
1½ tsk bakpulver
1 dl grädde
100 g hackad mörk choklad.

Garnering: 
florsocker




Vispa smör och socker vitt och poröst. Vispa ner ett ägg i taget. Blanda mjöl, kakaopulver och bakpulver. Häll de torra ingredienserna i smeten samt tillsätt grädden. Blanda smeten väl och tillsätt till sist den hackade chokladen. Häll smeten i en smord form vars kanter du pudrat med chokladpulver. Grädda i 175 grader i c 45-50 minuter. 

Garnera med florsocker.


2 kommentarer:

Titti sa...

Vad för slags kakaopulver har du använt, Van Houten eller kanske någon mildare sort?

Bella sa...

Hej Titti.
Av gammal vana är det Fazers Cacao ... ögon cacaon :) den jag brukar använda då jag bakar. h. Bella

Ju fler kockar ...

Ju fler kockar ... desto sämre soppa! Ett ordspråk som efter igår faktiskt får gå och slänga sig i väggen om man frågar mej :)  Fic...