#SEMMELWRAPDet blev bara en bild ... vi var nämligen alla så ivriga på att smaka på detta som alla snackar om ... SEMMELWRAP.

Och jo det finns en bra orsak till denna snackis ... dom är ju helt sjukt goda. 

Ja hur ska ja förklara det, vi provar så här ... 

Storgillar du bara hatten/locket på en vanlig fastlagsbulle ... en semmelwraps är nämligen som att bara äta det bästa av fastlagsbullen men i en lite större mängd.

Dom är enkla att laga ... men kanske lite arbetsdryga.

SEMMELWRAP

25 g jäst
50 g smält smör
2½ dl mjölk
1 tsk kardemumma
½ dl socker
6 dl  mjöl :)

fyllning: 
mandelmassa eller sylt
vispgrädde med lite vaniljsocker som smak

garnering: florsocker

  
Smält smöret och tillsätt mjölken. Vätskan ska vara 37 grader. Smula ner jästen. Tillsätt socker och kardemumma. Blanda i mjöl efter hand och arbeta degen c 10 minuter i hushållsmaskin. Låt jäsa c 30-40 minuter. Baka till 12 st runda bullar. Låt jäsa c 30 minuter. 

Varje bulle skall sedan kavlas ut till en riktigt tunn platta (c 15 cm i diameter). Grädda i 225 grader i c 3 minuter. (Jo du kan typ bara grädda 2 i gången för det ryms inte mera på en plåt).
Låt dom svalna under en bakduk så hålls dom mjuka och kan således rullas ihop. 

Fyll de svala plattorna med valfri fyllning. Mandelmassan kan röras ihop med lite vatten så den blir som en riktigt mjuk och lätt lös massa. 

Grädden skall vara ganska hårt vispad så man får ett fint slutresultat då man spritsar ut grädden. Vi sedan ihop wrapen och pudra över lite florsocker innan servering. 


"SVIN GOTT!"


Och HÄR kan du titta  hur Nyhetsmorgon fixade semmelwraps.2 kommentarer:

Annika Westerlund sa...

Ojdå det där lät riktigt gott!

Bella sa...

Sjukt goda Annika ;)

Ett stycke PODD

Jag har varit gäst i en podd :) Men vad är en podd? En podd, poddsändning eller podcast är ett är ett program som du kan ladda ...