Liten och sockersöt




Åh, så goda apelsinerna är nu!
Så goda att man även måste baka något sött och gott av dem. 






Dagens fikabröd blev sockerkakor i miniformat. En riktigt god sockerkaka med apelsinsmak. 

Har du inte små silikonformar går det även bra att använda vanliga muffinsformar ... men då blir ju slutresultat inte alls lika sockersött ... alltså så där visuellt. 






MINI SOCKERKAKOR

(C 20 st)


200 g smält smör
5 ägg
4 dl socker
5½ dl mjöl
2½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
rivet skal av en apelsin
saft av en apelsin

florsocker

Vispa ägg och socker pösigt (c 5 minuter). Blanda de torra ingredienserna i en separat skål. Rör ner de smälta smöret och sikta sedan ner de torra ingredienserna. Blanda försiktigt. Lägg sist rivet skal från en apelsin och apelsinsaften. Fördela smeten i formarna. Grädda i 175 grader i c 15 minuter.  Låt svalna.





Garnera med florsocker innan servering. Och med hjälp av en tesil går det jätte bra. 



Inga kommentarer:

Gottigottgott ...

... med bara 3 ingredienser. Vem älskar inte stora chokladmaränger som är sådär krispiga utanpå och lite sega inuti? Oc...