Morotskaka på rulle

 
 
 
 
Normalt skall en vanlig morotskaka gräddas i nästan en hel timme. Men väljer man att baka den som en rulltårta så kan man minska gräddningstiden med 56 minuter.
Jo det tar nämligen bara 4 hela minuter att grädda denna tårta.
 
Och rulltårtan är riktigt saftig och god.
 
Så god att lilla Vera utsåg mej under helgen till världens bästa bagare :)
 
"Mamma .... du är nog världens bästa bagare!"
 
Försök att slå det ni om ni kan ;)
 
 

 
 
 
 
En perfekt rulltårta att servera till kaffe under exempelvis påsken.
 
Det vackra fatet är arvegods och Arabia.
 
 
 

 
 
 
MOROTSKAKA PÅ RULLE MED SMAK AV APELSIN
 
 
3 ägg
1½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 msk röd mjölk
1 krm salt
½ tsk kanel
½ tsk kardemumma
rivet skal av c ½ apelsin
2 dl mjöl
1½ tsk bakpulver
1 dl finriven morot
 
fyllning:
200 g färskost
50 g mjukt smör
c 3 dl florsocker
rivet skal av c ½ apelsin
 
 
Rör kraftigt ihop ägg, socker, vaniljsocker, mjölk, kanel, salt, kardemumman och apelsinskalet. Sikta i mjöl och bakpulver. Rör sist i den rivna moroten. Bred ut smeten på en plåt (inte riktigt ända ut utan det blir jo ett riktigt tunt lager). Grädda i 250 grader i c 4 minuter.
 
Sockra lite genast innan du vänder den upp på ett bakplåtspapper. Låt svalna helt.
 
Vispa snabbt ihop till fyllningen med elvisp och bred ut fyllningen. Rulla ihop. Låt stå svalt. Garnera med florsocker innan servering.

Inga kommentarer:

Finner inga ord ...

... och vet inte ens hur jag här på bloggen skulle kunna uttrycka mej gällande den tragiska händelsen som hänt i Ekenäs. Den berörd...