"Burkmat"





Jo denna "matbloggare" lagar även hon ibland burkmat till middag. Men jag har nog svårt att inte på något sätt göra denna "burkmat" till min egen. Alltid måste det läggas till något.  Så även när jag skall laga den indiska grytan ...  Chicken Tikka Masala. 


Tikka betyder "bitar" och ordet masala betyder "kryddblandning" ... så nu visste ni det.







Har använt Uncle Ben’s® Tikka Masala som bas. 






SNABB CHICKEN TIKKA MASALA

800 gr naturell broilerfilé
 1 burk  Uncle Ben’s® Tikka Masala
1 dl vatten
100 gr créme fraiche
2 dl grädde
salt och peppar enligt egen smak
Och känns den för sur så kan du sätta i lite, lite socker.

garnering: 
1 röd paprika
färsk koriander

Skär broilerfilén i mindre bitar. Stek bitarna tills de fått färg. Blanda Uncle Ben’s® Tikka Masala, vatten, créme fraiche och grädde i en kastrull. Lägg broilerbitarna i såsen och låt grytan puttra några minuter till broilern är så gott som helt klar. Smaka och tillsätt eventuellt salt, peppar och/eller socker.  Skär paprikan i små bitar och lägg på grytan. Garnera med färsk koriander.

Servera med ris, grönsallad och ett gott ljust bröd. 


Och svårare än så här behöver inte en vardagsmiddag bli.





Inga kommentarer:

Gottigottgott ...

... med bara 3 ingredienser. Vem älskar inte stora chokladmaränger som är sådär krispiga utanpå och lite sega inuti? Oc...