Grillad sparris

 
 
 
 
Sparris är gott som förrätt eller som tillbehör.
På morsdag serverades den som förrätt ... och det var riktigt mums, mums.
 
 
 

 
 
 
 
GRILLAD SPARRIS MED PARMESAN OCH LUFTTORKAD SKINKA 
 
 
grön sparris
citron
salt
olivolja
lufttorkad skinka
parmesan flarn

 
 

 
 
 
Börja med att skära av den torra snittytan på sparrisen. Koka upp c 1 liter vatten och saften av en ½ ctron. Tillsätt salt. Koka sparrisarna i fem minuter. Kyl sedan ner sparrisen i kallt vatten. Pensla sparrisen med olivolja och lägga sparrisarna på grillen så den får lite färg och smak. Det tar 2-3 minuter. Lägg upp sparrisen på tallrikar och lägg på skinka, hyvla över ost och häll över olivolja. Klart att servera.
 
 
 
Som sagt är grillad sparris väldigt gott som tillbehör till både kyckling och kött av olika slag.
 
 
 
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Kom in i rätt höststämning

I höstens tider finns inget godare än en värmande soppa. Smakrika och färgglada  soppor är både vackra att se på och goda att äta. ...