Busenkel sommartårta
Igår satt jag  ... trots det fina vädret ... fastklistrad framför TV:n för att kolla in det kungliga bröllopet. Och genast då ingångsmarschen börja så skulle jag ha villa fälla en tår. För som ingångsmarsch hade de valt "Athair ar Neah" av Enya. 

En fullträff!


Så dagen till ära hade jag på förmiddagen kastat ihop en busenkel sommartårta ... en utmärkt midsommar tårta. 
Och jo den här tårtan "kastar" man ihop :)
Så enkelt recept.

Tårtan är perfekt till sommaren i och med att man både kan laga den i god tid före eller bara någon timme innan servering. Och så behöver den ingen ugn så man kan bra "kasta" ihop den på sitt sommarställe. 


BUSENKEL SOMMARTÅRTA

botten: 
200 g kex med små chokladbitar i 
75 g smält smör

fyllning: 
400 g Philadelphiaost
1 dl turkisk yoghurt
frön från en vaniljstång
150 g riven vit choklad

garnering: 
färska jordgubbar eller andra valfria bärSmula kexen ... och det gör du enkelt om du lägger dem i en påse och sedan kör med kaveln ett par varv på påsen. Smält smöret och blanda det med kexen. Tryck ut massan i en form med löstagbara kanter vars botten du först klätt med bakplåtspapper. Lägg formen i kylen medan du fixar fyllningen. Riv eller hacka den vita chokladen fint och blanda den sedan ihop med resten av ingredienserna. Rör smeten slät. Bred försiktigt ut fyllning i formen. Låt stå kallt minst 1 timmer. Garnera med färska bär. 2 kommentarer:

Ida-Marie sa...

Åh dedär ser såååå gott ut :D

Anonym sa...

Hej!

Kan du tipsa om något gott enkelt saltigt tilltugg som passar på en födelsedagsbjudning. Gästerna skall i princip mingla, så det skall gå lätt att äta. Det kan vara en god smörgås t.ex. ett fyllt triangelbröd eller något liknande, men det kan också vara något helt annat.

Ett stycke PODD

Jag har varit gäst i en podd :) Men vad är en podd? En podd, poddsändning eller podcast är ett är ett program som du kan ladda ...