Kräftsäsongen inleds




Idag inleds kräftsäsongen på riktigt här i Villa Alén. På riktigt och riktigt ... blir ingen kräftskiva med fat fyllda av dessa röda godsaker.






Har lite egoistiska tankar gällande denna bjudning ;)
Eller kan man kalla det egoistiskt när man själv står och skalar c. 50 kräftor så man kan bjuda sina gäster på fina färdiga kräftsmörgåsar?






Allt detta för att få en stor svart påse fylld med kräftskräp. Den har nu landat i frysen för att vi ett annat tillfälle blir en god kräftsoppa. 

Har redan många gånger planerat att ta tillvara alla kräftskal från vanliga vilda kräftskivor men när tiden är inne för att duka bort så finns inte precis den tanken högst upp.

Men nu är det gjort :) Fatta lyckan!






Mera om smörgåsarna, dukningen och dagens dessert kommer i ett senare skede ... men nu skall jag fixa klart mej själv och börja förbereda smörgåsarna. 



Happy Friday Everyone!




Inga kommentarer:

Midsommaren

Midsommaren kom och gick .... och vi har haft en riktigt bra sådan. Den mera stillsamma versionen innehåll även den de viktiga elemen...