En perfekt förrätt




Nu är det säsong för blomkål!
 Och blomkål är gott ... 






... och blomkålssoppa är ännu godare!


 Efter att en hel dag mumsat i sig en hel massa konstigheter på stranden tyckte jag att det var på plats med en trerätters middag.  Så medan solen går ner njuter vi av förrätt, varmrätt och dessert. Och som förrätt hade vi  ...  






BLOMKÅLSSOPPA MED KNAPERSTEKT BACON 

140 g bacon
1 blomkålshuvud
½ rödlök (eller gul)
vatten
2 hönsbuljongtärningar
1 msk mjöl
1 dl grädde

Skär bacon i små bitar och stek knapriga i stekpanna. Ställ åt sidan. 

Skär blomkålen i bitar och hacka löken grovt. Lägg blomhål och lök i en kastrull och fyll med vatten så att den just och just täcker. Lägg i buljongen. Låt koka c 10 minuter. Mixa soppan med stavmix. Blanda mjöl och grädde och tillsätt i soppan. Låt soppan puttra sakta 5-10 minuter. Servera med bacon.



Inga kommentarer:

Kom in i rätt höststämning

I höstens tider finns inget godare än en värmande soppa. Smakrika och färgglada  soppor är både vackra att se på och goda att äta. ...