En rödbetspaj




Rödbeta är både gott och nyttigt. Men för att få ungdomarna lite mera intresserade av att äta rödbeta ... 






.... så fixar man något gott med både rödbeta och bacon. Bacon går nämligen nästan alltid hem. 





Och använder man sig ännu av färdig smördeg så har man snabbt en stor och god paj.

Den här lämpar sej som förrätt, till buffébordet och som en lite matigare rätt till kräftskivan. Vi åt den som sådan med en kall öl en varm kväll i augusti. 





RÖDBETSPAJ

1 stort paket smördeg
5 medelstora rödbetor
1 paket bacon

c.1 dl god olivolja
skal av ½ citron
c. 1 dl hackad basilika 
½-1 finhackad vitlöksklyfta

Medan smördegen tinar kan du koka rödbetorna. Koka rödbetan i c 40-45 minuter. Låt betorna lite svalna. Skala och skär dem sedan i skivor. Skär och stek baconet knaprigt. Rada rödbetan på smördegsplattan men inte ända ut till kanterna för den skall du rulla in lite (se bild ovan). Blanda olivolja, citron, basilika och vitlök. Ringla oljan sedan över betorna. Lägg på bacon. Grädda i 250 grader i c 15 minuter. 


Inga kommentarer:

Midsommaren

Midsommaren kom och gick .... och vi har haft en riktigt bra sådan. Den mera stillsamma versionen innehåll även den de viktiga elemen...