Lyxig cheesecake
Hela vår familj är lite tokiga i kräftor. Till och med lilla Vera 7 år stor gillar kräftor. Hon är ju ännu inte alls bra på att skala ... så ibland känns det som om jag inte själv hinner äta då hon sitter bredvid mej och gapar efter mera precis som en hjälplös liten fågelunge. Så för att jag skulle få njuta av läckerheten fixade jag en helg en lite lyxigare cheesecake. 


EN LYXIG CHEESECAKE

botten:
200 g mörkt bröd
75 g smält smör

fyllning:
5 gelatinblad
100 g crème fraiche
200 g VIOLA kräftfärskost
1½ dl turkisk yoghurt
1 finhackad rödlök
rivet citronskal
salt och peppar

dekoration:
en burk färdigt skalade inlagda kräftstjärtar
dill

Skär brödet i mindre bitar. Smält smöret och mixa sedan allt i en mixar. Tryck ut brödmassan i en form med löstagbara kanter vars botten du klätt med bakplåtspapper. Lägg i kylen medan du gör fyllningen. 

Lägg gelatinbladen i kallt vatten enligt förpackningens anvisningar. Blanda crème fraiche, kräftfärskost, yoghurt, rödlök och citronskal. Salta och peppar enligt egen smak. Häll blandningen i formen och låt kakan stå kallt minst 5-6 timmar men gärna över natten. Dekorera med finhackad dill och en massa kräftor.


Inga kommentarer:

Julig smak av äpple

Batteriet är laddat efter den årliga weekendresan med de bästa av brudar.  Tack igen  A, B och C för allt skratt och alla tokigheter...