På söndag äter man gott




På söndag ska det vara efterrätt och igår lagade jag årets första dessert med äpplen. 
Och det smakade inte helt fel :)






ÄPPELSMULPAJ

4 äpplen
3 msk smör
3 msk farinsocker
kanel

smuldeg:
100 g smör
½ dl socker
3 dl havregryn
½ dl kokosflingor

Börja med att skala och dela äpplena i passliga mumsbitar. Stek bitarna i smör, farinsocker och kanel så dom blir lite mjuka. Lägg allt sen i en ungfast form.

Smält smör och blanda i socker, kokosflingor och havregryn. Fördela smuldegen ovanpå äpplena. Grädda i c 20 minuter i 200 grader. Servera med vaniljglass, vaniljsås eller vaniljvisp. 






Ha det gott, det har jag!


Inga kommentarer:

Kom in i rätt höststämning

I höstens tider finns inget godare än en värmande soppa. Smakrika och färgglada  soppor är både vackra att se på och goda att äta. ...