Chokladkaka med extra allt




Alla älskar kladdkaka ... stor som liten ... det vågar jag nästan påstå!
Det är något speciellt med kladdkakor. 






Och är den ännu extra kladdig och täckt med en smörkräm av choklad så kan nog ingen motstå en bit. 






Denna kladdkaka kan man fint baka en eller två dagar före servering.

Den här kladdkakan har fått lite smak av apelsin. Och åhhhh ... apelsin är en av de bästa kompisarna med choklad tycker jag.






KLADDKAKA MED EXTRA ALLT

300 g smör
6 dl socker
4 ägg
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
rivet skal av 1 apelsin
1 dl kakopulver

smörkräm:
100 g rumsvarmt smör
½ dl kakopulver
1½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk mjölk

garnering: 
choklad, flingsalt och apelsinskal






Smält smöret i en stor kastrull. Låt lite svalna. Tillsätt socker, ägg och vaniljsocker. Blanda väl. Rör sist ner vetemjöl, chokladpulver och skalet av riven apelsin. Häll smeten i en form med löstagbara kanter vars botten du klätt med bakplåtspapper. Häll smeten i formen. Grädda i 175 grader i 35 minuter. Låt kakan svalna helt. 

Smörkrämen: Vispa smör och kakopulver mjukt och fluffigt. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta smörkrämen ytterligare en stund så den säkert är fluffig. Lossa kakan från formen och bred över smörkrämen. Dekorera med choklad och apelsinskal. Toppa kakan till sist med lite flingsalt.



Inga kommentarer:

Midsommaren

Midsommaren kom och gick .... och vi har haft en riktigt bra sådan. Den mera stillsamma versionen innehåll även den de viktiga elemen...