The Devil´s Wine




Vi fortsätter väl där vi sluta igår ... vid bubblet.

”Min gud, jag dricker stjärnor!”  lär en munk ha sagt då han i slutet av 1600-talet för första gången smakade på champagne. Dom Pérignon hette han ... och han är för många även känd som killen som "uppfann"champagnen.

Kvalitén på glas var vid den här tiden inte bra och flaskor tenderade att explodera av kraften i det bubblande vinet. Därav namnet The Devils Wine ... djävulens vin.






Men varför bubbel en torsdag?  Förför INTE? ... lyxa till en vanlig och inte speciellt speciell torsdag med ett glas champagne? Och visst är det kul att kunna njuta av den äkta vara ibland. 






Och inte behöver det alltid vara ett dyrt alternativ. Kör man med en lite lågbudget smörgås istället för någon dyr kräftmacka så kan man just istället satsa på lyx i glaset. 

Och det var precis så jag tänkte denna torsdag. 

Så till kvällsmål och till champagnen serverades igår en tonfisksmörgås.






Tonfiskröran passa bra på smörgås, som fyllning i smörgåstårta eller som en röra till ugnspotatis. 


TONFISKRÖRAN

2 burkar tonfisk i vatten
1 mogen avokado
1 dl crème fraiche
3 msk majonnäs
½ finhackad rödlök
salt och peppar

Blanda ihop.



Inga kommentarer:

Midsommaren

Midsommaren kom och gick .... och vi har haft en riktigt bra sådan. Den mera stillsamma versionen innehåll även den de viktiga elemen...