Kan gräddas till pepparkakor ... eller ätas som så ;)




Vi hör till dom som bakar våra pepparkakor på lilla jul. Så idag skall degen fixas och jag tycker att pepparkakorna blir godast om man gör degen själv. Finns dock en risk med att göra degen själv i och med att det under själva bakningen då slinker en massa deg ner i  magen. Men det är en risk jag är redo att ta så här juletid.



ALÉNS PEPPARKAKOR

250 g smör
200 g socker
100 sirap
1 ägg
½ tsk salt
1 tsk kanel
1 tsk nejlika
1 tsk ingefära
2 tsk pomeransskal
2 tsk soda
400 g (c. 6½ dl) mjöl
 
Vispa smör och socker poröst och tillsätt sirapen. Äggets tur. Blanda alla torra ingredienser och rör sen ner dem i smörblandningen. Låt degen stå övernatten så är den hur enkel som helst att kavla ut. Grädda pepparkakorna i 160-170 graders ugn, tiden får du själv hålla koll på .. våra var c 7-9 minuter.



Inga kommentarer:

Julig smak av äpple

Batteriet är laddat efter den årliga weekendresan med de bästa av brudar.  Tack igen  A, B och C för allt skratt och alla tokigheter...