Marängtoppad Key Lime paj




Har tidigare bloggat om Key Lime paj ... då bakade jag dem i små portionsformar och med digestive kex som botten. Denna farsdag blev den en annan variant av samma typ av paj. Men denna gång gjorde jag den med papparkakor och så toppade jag den syrliga pajen med ett söt maräng.

Ett jätte enkelt recept som alla kan laga. Det ända som kanske inte alla nödvändigtvis har hemma är en brulébrännare. 






MARÄNGTOPPAD KEY LIME PAJ


200 g pepparkakor
100 g smör

1 burk kondenserad mjölk (c 400 g)
5 ägggulor
saften av 4 lime

3 äggvitor 
1,25 dl socker

Smält smör och blanda i de krossade pepparkakorna. Tryck ut massan i en form med löstagbara kanter vars botten du klätt med bakplåtspapper. Förgrädda i 175 grader i c 10 minuter. Blanda kondenserad mjölk, äggulor och lime saft. Häll blandningen på det förgräddade bottne. Grädda c 15 minuter. Låt kaka stå kallt gärna över natten. Innan servering vispas maräng av äggvitorna och sockret. Bred ut marängen på pajen och bränn av med en brulébrännare.



Inga kommentarer:

Ju fler kockar ...

Ju fler kockar ... desto sämre soppa! Ett ordspråk som efter igår faktiskt får gå och slänga sig i väggen om man frågar mej :)  Fic...