Årets juldukningAtt duka vackert är något som verkligen ligger mig varmt om hjärtat. Vi har ju alltid samma servis på julen  ...  så det är alltid från den som planeringen börjar. Tycker att den rosa blomman på tallriken gör att man måste hålla sej från alla röda tomtar.Men ingen större fara fast jag inte "kan" duka julbordet med tomtar. Har alltid tyckt att de enkla är oftast det vackraste. Vita rosor och några enkvistar ... kan inte bli så mycket mera enkelt än detta. 

Årets juldukning fungerar riktigt fint även som en nyårsdukning. Julen 2014 var dukningen väldigt minimalistisk jämfört med årets. 

Den vita duken var i år utbytt till en linneduk i ljus, ljus beige färg. Har alltid samma vikning på servetterna. I år var det vita servetter med små, små beige prickar. 

Och beträffande besticken ... gafflar placeras alltid till vänster och knivarna alltid till höger med knivblad inåt, mot tallriken. En regel jag tutar i våra barn även till vardags. Och till jul så är det lite extra fint om man dukar med en kuverttallrik.


Kuverttallrik med bröd placeras till vänster om gafflarna. På tallriken läggs eventuella bestick, som t.ex. smörkniv.Fast vi inte var så många runt middagsbordet så gjorde vi ändå bordsplaceringskort.
För att fixa detta behöver du en några papperslappar, tandpetare och så  Ferrero Rochers godisar.


Lapparna stämplades (men du kan lika bra skriva dem för hand) ... och passade även samtidigt på att göra en liten GOD JUL hälsning till Instagram när jag ändå var i farten. Den julhälsningen hittar du HÄR .God fortsättning på juligheten!


Inga kommentarer:

Ett stycke PODD

Jag har varit gäst i en podd :) Men vad är en podd? En podd, poddsändning eller podcast är ett är ett program som du kan ladda ...