Chokladkaka som bakats med lite rödvin




Kakan innehåller lite rödvin ... men gör dej inte berusad. Men om du däremot njuter av rött i glaset till en bit kaka så kan jag inte mera gå i godo. 

Rödvinet ger kakan en djup röd färg samt en rik smak. Man kan inte sätta fingret på vad exakt det är men det ger den där extra touchen som ger kakan en avrundad och spännande smak.

Smakerna i kakan blir bara bättre efter några dagar ... så denna kaka kan bra bakas ett par dagar före servering. Alltså helt perfekt till julhelgen. 






CHOKLADKAKA MED RÖDVIN


kakan:
150 g mjukt smör
1,75 dl farinsocker
1,5 dl vanligt socker
1 ägg
1,75 dl röd vin
3 msk naturell yoghurt
1 tsk vaniljsocker
3 dl mjöl
3 msk majsstärkelse
1,5 dl kakaopulver
½ tsk matsoda
1 tsk bakpulver
lite salt


till servering:
mascarponeost 
lime


Vispa det mjuka smöret och socker pösigt. Tillsätt ägget. Blanda rödvin och yoghurt skilt i en skål och tillsätt det sedan försiktigt i smeten. Blanda de torra ingredienser skilt och tillsätt dem sedan i smeten. Häll smeten i en form med löstagbara kanter vars botten du klätt med bakplåtspapper. Grädda i 170 grader i c. 50-60 minuter.

Servera med mascarponeost och riven lime.



Ullanlinna

Knappast först skålen bubbel på Ullanlinna :)  ... men första i denna lokal för våran kronprinsessa. Igår var det invigning så nä...