En lite söt och mycket god cheesecake
De sjukt snygga mandariner inspirerade mej till en av julens desserter. 


JULIG CHEESECAKE

12 st digestivekex
80 g smält smör

fyllning:
3 dl vispad grädde
200 g naturell färskost (philadelfhiaost)
saften av 2 mandariner
2 msk florsocker
1½ tsk kanel 
½ tsk kardemumma
4 gelatinblad

garnering:
c 2 burkar konserverade mandarinklyftor
1 dl spad från konservburkarna
3 gelatinblad


Smula kexen och häll i det smälta smöret. Blanda väl och tryck ut massan i en form med löstagbara kanter vars botten du klätt med bakplåtspapper. Grädda i c 8-10 minuter i 175 grader.

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Blanda philadelphiaosten, kanel, kardemumma, florsocker och mandarinsaft till en jämn smet. Vispa grädden och rör ner i smeten. Smält geletinbladen på svag värme och rör ner i smeten. Häll smeten i formen och ställ kallt och låt stelna c 3-4 timmar.

Låt mandarinklyftorna rinna av och spara fruktspadet. Lägg ut klyftona på kakan så att ytan täcks. Blötlägg gelatinbladen i c. 5 min i kallt vatten. Krama därefter ut dem och smält dem på svag värme i lite av fruktspadet. Häll ner blandningen under omrörning i den resterande saften. Kyl lagen under omrörning tills den blir simmig och börjar att stelna. Skeda lagen över klyftorna. Ställ kallt tills kakan ska serveras.Inga kommentarer:

Ett stycke PODD

Jag har varit gäst i en podd :) Men vad är en podd? En podd, poddsändning eller podcast är ett är ett program som du kan ladda ...