Fågel och fredagsmys




Fredag ... efter fredagshandlandet ... är nog en av de bästa stunderna i veckan. Det är då jag öppnar en flaska gott vin, små smuttar på vinet, ställer mej i köket med bra musik i bakgrunden och börjar fixa fredagsmiddagen. Och på fredag ska det vara något riktigt gott  ... och JO något som passar till ett glas vin ;) 






 Dagens fredagsmysmiddag var en maträtt innehållande broiler, banan, vispad grädde, chilisås, bacon och salta nötter ... en riktig maträtt från slutet av 70-talet ... 



FLYGANDE JACOB
c 5 pers


2 grilla broiler
2 bananer
6 dl grädde

2 paket bacon
1 påse salta nötter 


Bena den grillade broilern och lägg köttbitarna i en ugnssäker form. Skal och dela bananerna i mindre bitar och lägg ovanpå broilerbitarna. Vispa grädden och blanda i chilisåsen. Bred gräddblandningen över broiler/banan bitarna. Gratinera i ugnen i 225 grader i c 20 minuter. Under tiden skär du baconet i mindre bitar och steker dem så dom blir knapriga. Hos oss serveras bacon och nötter i skilda skålar men du kan likaväl strö dem över den den färdigt gratinerade broilern. 

Serveras med ris och en enkel grön sallad.




Skål och ... huippua perjantaita ... till er alla!




Inga kommentarer:

Midsommaren

Midsommaren kom och gick .... och vi har haft en riktigt bra sådan. Den mera stillsamma versionen innehåll även den de viktiga elemen...