torsdag 14 januari 2016

Galet enkelt, sjukt gott och super mumsigt!




Ja ugnspannkaka kan man äta nästan när som helst under året. Ja och även under dygnet ... sitter ju helt perfekt som en lite mumsigare frukost. Vi mumsade pannkaka efter några svängar och piruetter på isen.  


PANNKAKA

6 ägg
12 dl mjölk
5 dl mjöl
lite salt
lite socker


Vispa först upp äggen lite så de går sönder. Tillsätt salt, socker och hälften av mjölken. Vispa igen. Tillsätt sedan mjölet och till sist resten av mjölken. Häll allt på en stor djup plåt som du klätt med bakplåtspapper. Grädda i 225 grader i c  30-35 min.
Låt svalna. Pudra på lite florsocker och servera med valfri sylt.




1 kommentar:

Tony Nyberg sa...

Jag har just gjort ärtsoppa och tänkte prova göra pannkaka (aldrig gjort det). Jag ska prova din recept. :) Tackar!