Man kan äta potatissallad även på vintern!




Ibland känns det som om det bara är på sommaren man lagar något gott av den kokta potatisen som blivit över från middagen. Är själv dålig  ...   så här vintertid ... att göra något annat än stekt potatis.
Men igår kväll blev det något annat. Förutom kall kokt potatis så fanns det hemma  ... avokado, ruccola och oljan som blir över då man köper fetaost i olja .... så vips var kvällens smörgås räddad. Blev även lite sallad över ... så där hade jag samtidigt dagens lunch fixad.






POTATIS OCH AVOKADO SALLAD

c 10 kokta skalad potatisar
½ röd lök
2 avokadon
ruccola

dressing:
c. ½ dl olivolja (eller olja som du sparat från fetaost)
½ msk citronsaft
½ tsk senap (söt)
svartpeppar
 
 
flingsalt


Skär allt till salladen ... typ potatis, rödlök och avokadon. Blanda till dressingen. Blanda försiktigt ihop dressingen med potatissalladen. Tillsätt till sist ruccolan. Och till sist lite flingsalt.

Inga kommentarer:

Farsdag

Farsdag och självklart uppdukat till en mega frukost för familjen.  Bacon och ägg, frukt, olika pålägg, yohurt med kiwi, färskt bröd...