Med bär från frysen

 
 
 
Har du en sådan frys som man måste frosta av ... så är det verkligen nu när vi har -20 grader ute som man skall göra det. Jag har gjort det och passade då samtidigt på att kolla in mitt blåbärslager och insåg att ...  oj oj vad jag har blåbär. Här behöver det inte snålas och sparas så vi passade genast på att baka en blåbärspaj.
 
En inte så väldans söt paj ... utan helt lagom. Och serverars den små ljummen med vaniljglass så kan man nästa känna augusti solens sköna värme på sina kinder.BLÅBÄRS PAJ

75 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
½ dl socker
1 äggula
1 msk turkisk yoghurt


fyllning:
4 äggulor
2 dl turkisk yoghurt
1/2 dl socker
2 tsk vaniljsocker

½ liter frysta blåbär
2 msk potatismjöl


Blanda mjöl, havregryn och smör till en grynig massa. Tillsätt sedan socker, äggula och turkisk yoghurt. Låt degen vila en stund i kylen. Tryck ut degen i en form. Jag valde (som man kan se på första bilden) en form med löstagbara kanter. Nagga botten med en gaffel och förgrädda sedan pajskalet i 200 grader i c 10 minuter.

Blanda ihop äggulor, turkisk yoghurt, socker och vaniljsocker. Häll blandningen i pajskalet och strö sedan tillsist på blåbären som du först blandat med par skedar potatismjöl.
Grädda i 175 grader i c 35-40 minuter.
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Ett stycke PODD

Jag har varit gäst i en podd :) Men vad är en podd? En podd, poddsändning eller podcast är ett är ett program som du kan ladda ...