Pyssel mat
Sushi är verkligen pyssel mat från början till slut. Kul all tillreda när man har gott om tid och ingen stress. Redan bara riset har sina ritualer allt från att tvätt till hur det ska kokas. 

Det blev Maki rullar ... både med fisk och så några vegetariska. Äger ingen bambumatta och kan säga att det går riktigt fint att rulla snygga rullar utan den. Fixa även några Nigiri  ... som är de där små riskuddarna som toppas av valfritt pålägg och i vårt fall blev det lax.Sushin serverades med extra japansk sojasås ....


... och wasabi som man kan doppa sushi-bitarna i.

Vi hade ingen ingefära. Den inlagda ingefäran, gari, ska man äta emellan varje sushibit för att smakerna mellan bitarna inte ska blandas.

Och till sushin serverades champagne. En flaska rosé champagne är en riktig hit tillsammans med sushi.


Men i och med att min kära man släpat hem några lådor bubbel till sin kära bubbelälskande fru och ingen av dessa lådor innehöll just en sådan flaska så tager man vad man haver. Och den fungerade fint  .. men som sagt inte helt perfekt.
Gochisôsama
Inga kommentarer:

Ett stycke PODD

Jag har varit gäst i en podd :) Men vad är en podd? En podd, poddsändning eller podcast är ett är ett program som du kan ladda ...