Sairaan hyvä

När 20 hungriga personer skall "matas" under en och samma kväll så måste logistiken fungera. Har redan några år valt att först "mata" barnen och sedan efter att dom är mätta och belåtna har jag dukat om bordet för vi vuxna. I år kollade vi in fyrverkeri innan middagen så även vi vuxna var små hungriga när vi äntligen kom in ... så förrätten skulle serveras typ heti.  I år hade även vardagsrummet och köksmatsalen bytt plats. Så medan barnen åt varmrätt i den "nya" stora matsalen skulle vi vuxna äta förrätten i vårt nya"cigarrum".


Så årets utmaning var att förrättens skulle kunna förberedas, ätas enkelt och den skulle även passa till välkomstdrinken French 75.


Så jag valde att göra en Toast Skagen som jag serverade med bröd i en liten djup tallrik.


TOAST SKAGEN ala Bella
(10-12 st)

300 g crème fraîche
½ dl majonäs
rivet skal av 1 citron
200 g philadelphiaost
1 röd lök
450 g skalade räkor
svartpeppar 
dill 

1 skiva maltlimpa per person

garnering: 
sikrom
dill

Börja med att skära brödet i mindre bitar. En brödskiva per person. Lägg brödet i tallriken. Blanda crème fraîche, majonäs, skalet av en riven citron, philadelphiaosten och hackad rödlök. Blanda sist ner räkorna och den finhackade dillen. Krydda med svartpeppar enligt behov. Fördela blandningen över brödet. 


Så här långt kan man förbereda. Sen är det bara att innan servering garnera med sikrom och en dillkvist. 


Och jag lovar ... denna förrätt är helt sairaan hyvä. 3 kommentarer:

Anna Granberg sa...

och huvudrätten...

Bella sa...

Anna ... det blev lasagne.

sofiasmode sa...

Ooh gott gott gott! Jag som är en riktig räkälskare måst ta och prova det här :)

Ett stycke PODD

Jag har varit gäst i en podd :) Men vad är en podd? En podd, poddsändning eller podcast är ett är ett program som du kan ladda ...