Att baka med pistage

 
 
 
Mycket citron nu ... men nej mitt liv är långt ifrån surt.
Blev bara inspirerad att baka något nytt med just citron ... för kombinationen citron och sött tycker jag väldans mycket om själv.
 
 

 
 
 
Och hur blir det om man ännu toppar med lite salta pistage nötter?
... jo man får Bellas italienska version av ambrosiakaka.
 
 

 
 
 
MIN ITALIENSKA TORRKAKA
 
125 g smör
2 dl socker
2 ägg
150 g mascarponeost
3 dl mjöl
1½ tsk bakpulver
rivet skal av en citron
saft av en citron
 
topping:
3 dl florsocker
vatten
pistagenötter
 
Vispa socker och det rumsvarma smöret så det blir ljust och lite fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa ytterligare någon minut. Tillsätt resten av ingredienserna. Häll smeten i smord och bröad form. Grädda i 175 grader i c 45 minuter.
 
Låt kaka svalna. Blada florsocker med vatten så du får en flytande men tjock konsistens. Ringla över kakan. Avsluta med att fördela de skalade pistagenötterna på kakan.
 
 
 
Ha nu en fin fortsatt onsdag så ses vi imorgon.
Extra kul för mej och lilla Sessan för vi ska på UTFÄRD :)
 
 
 
 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jätte jätte god kaka!Tack för det fina receptet!

Bella sa...

Hej ... vad roligt att du tyckte om den. Ha det gott / Bella

Midsommaren

Midsommaren kom och gick .... och vi har haft en riktigt bra sådan. Den mera stillsamma versionen innehåll även den de viktiga elemen...