Champagne frukost




Har man fingäster från Åland på besök så dukar man självklart upp till en champagne frukost.






Jag tänker inte upprepa mej själv ... utan räknar med att ni alla vid detta läge har kolla på mina frukost dukningar. 

Det som var nytt den här morgonen var det söta inslaget ... ni minns väl att varje ordentlig frukost innehåller ett sött inslag ;)






SAFTIG BLÅBÄRSKAKA TÄCKT MED KOKOS

3 ägg
2 dl socker
75 g smält smör
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 mjölk

topping:

3 dl blåbär

2 dl gräddfil
½ dl socker
2 dl kokos flarn

Vispa ägg och socker 5 minuter i hushållsmaskin. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Smält smöret. Tillsätt de torra ingredienserna, mjölk och det smälta smöret. Blanda väl. Häll smeten i en form med löstagbara kanter vars botten du klätt med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i 25 minuter. 

Blanda gräddfil, socker och kokos. Fördela blåbären över kakan. Klicka ut kokossmeten jämnt och  grädda kakan ytterligare c 20 minuter. 






Det här blogginlägget började jag skriva typ genast efter frukosten. Klockan visar nu 18:48 och jag håller ännu på.  Har nämligen blivit avbruten lite nu som då. 

Har hunnit med kaffe på stan, shopping, druckit bubbel i solen, lagat lunch  ... 






och fixat fika ... allt medan blogginlägget väntat. Så här kan det vara när man lever livet medan man bloggar.

Nu spelar övriga gänget tia runt köksbordet ... så jag passar på att snabbt avsluta inlägget. 

Nu det sista raderna ... ha det gott så ses.

KRAM







Inga kommentarer:

Ju fler kockar ...

Ju fler kockar ... desto sämre soppa! Ett ordspråk som efter igår faktiskt får gå och slänga sig i väggen om man frågar mej :)  Fic...