Dessertlyx!




Så här blir det ... oskarpa bilder ... när man i all hast tagit en bild, och ser på bilderna lite närmare nu först när man ska ska använda dom. Finns inte mera så mycket att göra i och med att desserten redan för många, många dagar sedan var slut. 

Hoppas ni har överseende.

Och nej ... bilderna bli inte skarpare fast du skulle sätta på dej dina läsglasögon ;)





LAKRITSPANNACOTTA

2 gelatinblad
5 dl grädde
½ dl socker
1½-2 tsk lakritspulver

hallon


Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka snabbt upp grädde och ta kastrullen från plattan. Tillsätt socker och lakritspulver. Smaka ifall det behövs mera lakritspulver.  Tillsätt gelatinbladen och rör om. Häll blandningen i vackra glas och låt stå kallt i minst 6 timmar eller över natten.

Servera med hallon.






Ett annat ... mycket snabbare ... tips på dessert med lakrits. 

Blanda lite lakritspulver i tjock naturell yoghurt som du sedan serverar med hallon eller andra bär. Jätte gott och busenkelt!


I morgon har vi redan 1 april ... så var på din vakt!





Inga kommentarer:

Midsommaren

Midsommaren kom och gick .... och vi har haft en riktigt bra sådan. Den mera stillsamma versionen innehåll även den de viktiga elemen...