Och så var det torsdag




Skärtorsdagen är en kristen högtidsdag som infaller ...  torsdagen före påsk ... dagen efter dymmelonsdagen ... dagen före långfredagen och infaller i stilla veckan  ... vilket 2016 innebär att det är idag ... torsdagen den 24 mars.


GLAD PÅSK






Vi starta påskfirandet med en familjemiddag. Bara vi fem så det gick bara fint att köra en middagsdukning utan en stor vit duk. Lite mysigare stämning då man väljer att bara ha löpare.

Och vinet i karaffen ät ett award winning wine. Vinet fick guld i Vuoden Viinit ... kategorin Punaiset hanapakkaukset. Ett riktigt gott vin enligt våra smaklökar. 






Idag har jag stått i köket så gott som hela kvällen. Smuttat på lite rött och fixat ett och annat gott inför påsken och morgondagens påskmiddag. Så dagens middag skulle vara något snabbt och enkelt. Och snackar vi snabbt och barnen önska kött ... så blev det oxfilé. Köttet serverades med pariserpotatis, fetaostsallad och en sås. Den här enkla och ganska lätt peppriga gräddsås passar till väldigt mycket. Så här till helkött .. men den lämpar sig lika bra till köttfärs. 


ENKEL PEPPARSÅS

1 msk pepparblandning
smör
4 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
1 msk tomatpuré
1/2 kött buljongtärning

salt
svartpeppar


Smält lite smör i en kastrull och fräs pepparblandningen en stund. Häll sedan i grädden, creme fraichen, tomatpurén och buljongtärningen. Tillsätt lite svartpeppar och salt enligt eget tycke och smak. Låt såsen sjuda tills den lite tjocknat. 



Ses imorgon


KRAM


Inga kommentarer:

En lite bortglömd sötsak

Jag hade ingen tid att blogg om min födelsedags"tårta" innan resan ... så tänkte göra det nu istället.  Det bjöds på en en...