onsdag 11 maj 2016

The tårta!




Hitta några bilder på morsdagstårtan ... vår testtårta :)

För på morsdag då nästan alla var samlade hos oss så jag passade på att ... igen en gång ... utnyttja min kära släkt som testpanel. Tårtan fick godkänt med bara några små ändring som jag nu noterat i receptet.

Så det betyder  ... "Houston, we have a studenttårta"






Kriterier för tårtan var att den inte ska behöva någon ugn ... den ska vara enkel att röra ihop och estetiskt snygg. Och dessa kriterier uppfyller den här. 





ALÉNS STUDENTSTÅRTA



botten:

10 st färska dadlar
 1 dl havregryn
1 dl kokosflingor
2 msk kakao

2 msk rumsvarm smör

fyllning:
2 dl vispgrädde
400 g philadelphia ost
1½ dl socker
½ tsk vaniljsocker

2 gelatinblad 
rivet skal av en ½ citron

garnering:
färska bär



Mixa ihop alla ingredienser till bottnet. Tryck ut massan i en form med löstagbara kanter vars botten du klätt med bakplåtspapper. Lägg i kylen medan du gör fyllningen. 

Vispa grädden. Rör ihop philadelphiaosten, socker, vaniljsocker och rivet citronskal till en jämn massa. Smält gelatinblad enligt förpackning. Rör ihop allt så du får en fin slät smet. Häll smeten i formen. Låt kakan stå kall över natten. 

Sen är det bara att dekorera, servera och höja en skål för studenten!



Inga kommentarer: