fredag 15 juli 2016

Sommartårta på burk




Igår hade vi gäster och jag bjöd på en sommartårta som går enkelt att röra ihop.

En perfekt sommartårta att bjuda på fast på sommarstället i och med att ingen gräddningstid behövs utan bara en kall kyl. 






 SOMMARTÅRTA PÅ BURK
 
150 g smör
300 g digestivekex

1 burk karamelliserad kondenserad mjölk (konsvervburk)
1 burk vispgrädde eller vaniljvisp
1 liter jordgubbar
 
 
Smält smöret. Krossa digestivekexen. Häll i smöret och blanda. Tryck ut blandningen på bottnen av en form med löstagbara kanter. Ställ i kylen 1 timme. Vispa grädden. Lossa kanten från bottnen och lägg upp det på ett fat. Bred ut karamelliserad kondenserade mjölken och sedan grädden och till sist jordgubbarna.


 



Ha det gott alla!

Fast det nu regnar så vet jag med 100% säkerhet att vi kommer att ha det helt super denna helg för  ... VI SKA UT TILL SKÄREN ♥




Inga kommentarer: