Frukost som fixar sig själv under natten




Själv och själv ;) .... 
men brioche som man bakar på kvällen och som man låter jäsa över natten i kylen är verkligen ett lyxigt frukostbröd som inte tar mycket arbetstid alls.

Kanske inte det mest hälsosamma alternativet ... men ibland vill man bara mumsa i sig något gott utan att fundera på om det är hälsosamt eller ej :)






FRUKOST BRIOCHE

100 g rumsvarmt smör
1 dl mjölk
25 g jäst
2 msk socker
1 tsk salt
2 ägg
5-6 dl mjöl

ägg till pensling

Värm mjölken till 37 grader. Lös upp jästen i mjölken. Tillsätt socker, salt, ägg och hälften av mjölet. Blanda väl. Tillsätt sedan det rumsvarma smöret och resten av mjölet. Arbeta degen väl ... c 5 minuter i hushållsmaskin. Lägg plast över skålen och låt degen jäsa över natten (minst 10 h i kylen). 

Dela degen i 6 delar. Rulla till bollar och lägg i en liten form (16x16 cm var min form) vars botten du klätt med bakplåtspapper. Låt jäsa c 30 minuter.  Pensla med uppvispat ägg och grädda i 200 grader i c 30 minuter. 

Servera med smör eller marmelad. 





Inga kommentarer:

Gottigottgott ...

... med bara 3 ingredienser. Vem älskar inte stora chokladmaränger som är sådär krispiga utanpå och lite sega inuti? Oc...