tisdag 2 augusti 2016

Ugnsrostade rotfrukter




Alltså man kan ju bara inte motstå att köpa hem en knippe rödbeta, en knippe morötter, en knippe rödlök och nypotatis då man är och handla. Det är ju nu som dom är som vackrast och godast.


Igår var det igen en liten bjudning här i Villa Alén. Lite småplock till välkomstdrinken och sedan blev det grillad broiler. Som tillbehör  till det grillade serverade ugnsrostade rotfrukter ... gjorde just på allt jag roffat åt mej i butiken. 


UGNSROSTADE ROTFRUKTER 

en knippe morötter
en knippe rödlök
en knippe rödbeta
2 palsernacka
10-14 st nypotatisar 
två klasar små tomater

olja
honung

salt
fetaost i olja

Skär rotfrukterna i ganska stora bitar. Dela rödlöken på hälften. Lägg allt på en plåt och ringla över lite olja och honung. Tillred i ugnen i 225 grader i c 20-25 minuter. Salta. Häll bort oljan från fetaosten och fördela fetaosten över rotsakerna. 





Inga kommentarer: