En utsökt olivolja






Igår kväll njöt vi av en liten tapas buffé. Lite småplock liksom. Det var några spanska specialliteter som exempelvis manchego-ost och chorizo-korv ... och till det serverades ännu olika frukter.

Och självklart bröd och en god olja att doppa brödet i. 






Den här Award vinnar olivoljan  landa i min postlåda i veckan. Ville bli testad ;)
Och kan bara säga att det verkligen ligger något i att oljan ... "Doleon premium"... fick Gold Award vid en verkligen prestigefylld internationell olivolja-tävling i New York.






En bra olivolja är en smakbärare som verkligen gör underverk med maten!





Oftast blandar jag bara olivolja med balsamico ... och på med flingsalt och svartpeppar. Och jo den här oljan behöver inte mera än så. 

Men nu ville jag ha något lite mera  ... i och med att själva dippen inte var en liten sidosak på borde utan del av vårt lilla  buffébord. 


DIPP TILL BRÖD

c 1 dl Deleon olivolja 
1 tsk riven parmesan
1 hackad vitlöksklyfta
1 msk hackad färsk basilika
1/2 tsk citronsaft
1/3 tsk krossad rosmarin
1/4 tsk krossad rosépeppar
flingsalt
svartpeppar


Och det fina är att denna olja går fint att beställa hem för privatpersoner. Bra att beställa hem några flaskor för detta är verkligen en super fin gåva att ge till värdinnan/värden då du är hembjuden till någon på middag.




Inga kommentarer:

Julig smak av äpple

Batteriet är laddat efter den årliga weekendresan med de bästa av brudar.  Tack igen  A, B och C för allt skratt och alla tokigheter...