Kräftskiva 2016




På lördag duka vi upp till kräftskiva. Vädret var inte det bästa ... så det blev att duka fram till fest inne i köket. Och helt okej det med ... när man inte är typ 1000 människor som ska äta kräftor ... för då brukar det bli lite mera bökigt ;)

Partylamporna hängdes upp och genast blev det en mysigare stämning. 







Årets duk är fixad av några Husisar! Och så valde jag gröna servetter så att kräftorna bättre skulle komma fram.






Kräftorna ...  räkorna och de smörstekta majsen ... sattes inte i år upp i någon vacker skål eller på ett antikt fat ... utan dom landa direkt på "duken".






Festbordet kändes helt super inbjudande och såg riktigt mumsigt ut.
Till kräftorna serverades även klyftpotatis, rostbröd, smör och dill och så en god ost.

Och så bubbel, vitt vin och en kall, kall akvavit 






I och med att vi förvandlat kräftskivan till en mini version av skaldjursfest så serverades det även ...

CHILIMARINERADE RÄKOR

200 g skalade räkor
saft av en ½ lime
½ tsk vitlökspasta
3 msk sweet chilisås


och så en dipp sås till klyftpotatisen

KALL PAPRIKASÅS

1 gräddfil
1 msk lime saft
2 msk sweet chilisås
½ röd paprika i små, små bitar
½ hackad röd lök





Och till dom lata ;) 
... till dom som inte orkar eller har tålamod att fixa en god kräftmacka så hade jag


BRUSCHETTA MED RÄKOR

bruschetta bröd

200 g skalade räkor
10 körsbärstomater
1 näve basilika blad
2 msk salladslök
3 msk god olivolja
salt 
svartpeppar



Blanda räkorna med tomat, basilika, lök och olivolja, smaka av med salt och peppar. Rosta brödet. Bred på färskost och lägg sedan på räkblandningen.







Och så var vi mätta och belåtna ... och det återstod bara att duka bort. 
Och enklare än så här som vi gjorde på lördag kan man inte göra. Alla glas plockades bort och kärlen skrapades rena på "duken" 






Sen var det bara att rulla ihop duken. Och för att skydda bordet från all kräftsaft hade jag självklart först lagt en svart sopsäck på bordet innan den fina kräftduken sattes på.

#EasyLiving 



Nu ska här sökas kläder och packas kappsäck ... för på onsdag reser jag iväg och lämnar familjen hemma med makaronilåda :)



1 kommentar:

Anne sa...

Intressant kräftskiva...bra idé. Skoj med annorlunda grejer. Nästa år kanske denna variant.
Mvh, Anne från Landebistro

En lite bortglömd sötsak

Jag hade ingen tid att blogg om min födelsedags"tårta" innan resan ... så tänkte göra det nu istället.  Det bjöds på en en...