Polkabetor




Det finns ju rödbetor och gulbetor ...  och så finns dessa snyggingar  ... vackert randiga ...  polkabetor.

Polkabeta har en mycket mildare smak än rödbetor. Och så blir man heller inte jätte röd om händerna då man jobbar med dom. Så polkabetan är en favorit på alla sätt!






UGNSROSTADE BETOR MED GETOST

Polkabetor
Olivolja
Timjan
Vitlöksklyftor
Flingsalt

Bredbar getost
Pinjefrön


Skär betorna i skivor. Lägg betorna på en plåt tillsammans med olivolja, timjan, vitlök och flingsalt. Grädda i 200 grader i c 25-30 minuter ... till betorna är mjuka. Rosta pinjefrön i stekpanna.

Innan servering klicka över bredbar getost och strö över rostade pinjefrön.






Vi hade dom som tillbehör. Men som många andra tillbehör så går även denna rätt fint att servera som förrätt. 



Önskar er en mysig kväll så ses vi imorgon ... 
och jo det är F R E D A G!


Inga kommentarer:

Julig smak av äpple

Batteriet är laddat efter den årliga weekendresan med de bästa av brudar.  Tack igen  A, B och C för allt skratt och alla tokigheter...