Kastruller på bordet




Måndag till fredag är det tillåtet att ha kastruller på bordet. Men ni måste medge att det inte är så värst snyggt med vinglas och kastruller ... hör liksom inte riktigt ihop.
På helgen försöker jag undvika dem  .. alltså kastrullerna och inte vinglasen ;)

Den här veckan har vi ätit gryta par dagar. Gryta mitt i veckan är enkelt. Man gör grytan på kvällen innan och sen är den bara att värma upp efter jobbet. Perfekt snabbmat med andra ord ... för det tar bara c 10 minuter att koka ris. Vem har sagt att bra mat inte kan vara snabb?






SWEET CHILI GRISFILÉ

2 st grisfilé
1 purjo
2 msk smör
2 dl grädde
2 msk mjöl
vatten
2 msk kalvfond
2 msk soja
c 1 dl sweet chili sås
salt och svartpeppar

Skär filén i bitar .. noisetter. Skär purjon i bitar. Stek köttet i två omgångar. Häll över c 3-4 dl vatten per stekning (blir sky till grytan). Lägg över i en gryta. Stek upp purjon och lägg i grytan. Smält smör i stekpannan och tillsätt mjölet. Stek tills mjölet fått färg och tillsätt sedan grädden. Häll i grytan. Tillsätt sedan fond, soja och sweet chili. Smaksätt med salt och svartpeppar enligt egen smak. Låt puttra c 30 minuter. 

Servera med ris och grönsallad. 

Kommentarer

Populära inlägg