Både mättande och god




Hemma hos oss äter alla  ... ja förutom lilla Vera ... morotssoppa. Vi kan ha soppan som förrätt, kvällsmål eller som lunch. Morotssoppa är snabb mat som även går enkelt att värma. 







MOROTSSOPPA

 
1 kg morötter
1 l vatten
2 st Fond Cups - grönsaksbuljong
1 dl grädde
3 msk mjöl
salt
citron
socker
lite lite vitpeppar
persilja
 
Skala och skär morötterna. Koka upp dem i buljongen och låt sjuda 30 minuter under lock.
Kör morötterna och spadet med en stavmixer. Blanda grädde och mjöl och rör sen ner det i soppan. Vill du ha soppan lite lösare så tillsätter du bara kokat vatten. Låt soppan sedan koka några minuter och smaka av med salt, peppar, pressad citron och socker. Och strax innan servering strör man över den finhackade persiljan.  






Vi hade vitlöksgratinerad matlimpa som tillbehör. Perfekt bröd som passar till de flesta släta grönsakssoppor. 

Du behöver matlimpa  och vitlökssmör (100 g smör i vilket du blandar 3 hackade vitlöksklyftor). Gratinera i 220 grader i c 5 minuter.



Ha det gott ... så här i snöyran ... så ses vi snart igen.

KRAMIS




Inga kommentarer:

Ju fler kockar ...

Ju fler kockar ... desto sämre soppa! Ett ordspråk som efter igår faktiskt får gå och slänga sig i väggen om man frågar mej :)  Fic...