Beslutsångest





Bärpaj eller toscakaka?
Det ni ... det var dagens stora problem!

Men inget beslut behövdes  ...  jag löstes problemet genom att slå ihop de två.






BÄRPAJ MED TOSCA

botten:
125 g smält smör
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
½ dl socker

Bland ihop och tryck ut smeten i form med löstagbara kanter vars botten du klätt med bakplåtspapper. Lägg i kylen c 30 minuter. Förgrädda sedan i 200 grader i 10 minuter. 


fyllning: 
150 g frysta hallon
150 g frysta blåbär
2 msk potatismjöl
½ dl socker

Blanda ihop och häll på det förgräddade bottnet.

tosca:
100 g smör
3/4 dl socker
1 msk mjöl
1 msk mjölk
100 g mandelspån

Lägg alla ingredienser i en kastrull . Värm upp under ständig omrörning. Smeten ska tjockna något. Klicka ut toscasmeten över bären. 

Grädda pajen i 200 grader i c 20 minuter. 






Har varit duktig idag! Jag har städat, tvättat kläder ... och bakat kakan ... och fixat lasagne till familjen. Klockan visa nu 16.00 och bara jag bloggat klart så tar jag kväller. Skönt!

Nå som "kokerskan" i detta hushåll så blir det nog ännu någon kökstur idag. Vi ska nämligen äta något som alla i familjen gillar ... nämligen detta 


Ha nu en härlig fortsättning på helgen så ses vi snart igen.

KRAM B



Inga kommentarer:

Gottigottgott ...

... med bara 3 ingredienser. Vem älskar inte stora chokladmaränger som är sådär krispiga utanpå och lite sega inuti? Oc...