En japansk touch på lördagslunchen




Den här lördagen blev det teriyakilax med grönsaksnudlar.
Både nyttigt, gott och enkelt!





TERIYAKI LAX

1 laxfilé
c 1 dl teriyaki sås
olika frön (jag hade köpt en färdig frö blandning)

Pensla laxfilén med teriyaki sås. Grädda i 20 minuter i 200 grader. Ta ut och strö över frön. Grädda ytterligare c 5 minuter. 


GRÖNSAKSNUDLAR

4 morötter
2 röda paprikor
1 stor rödlök
äggnudlar

Skal och och skär morötterna i stavar. Skär paprikan i stavar. Dela rödlöken och skär sedan skivor. Stek grönsakerna i smör så dom blir lite mjuka. Koka under tiden nudlarna enligt förpackningen. När nudlarna är klara så lägger du dem med bland med grönsakerna. Blanda väl. Salta och servera. 






Inga kommentarer:

Ullanlinna

Knappast först skålen bubbel på Ullanlinna :)  ... men första i denna lokal för våran kronprinsessa. Igår var det invigning så nä...