För den som älskar brie!




Vet du inte vad du ska göra med smördegsplattorna som ännu ligger kvar i frysen? Du känner kanske inte för att mumsa i dej någon julstjärna mera ... så här i mitten av januari!

Då har jag ett super gott och enkelt tips till dej ... som så som jag ... är svar för allt som har med brieost att göra. 



Du gör den av smördeg, ägg, brieost och fikonmarmelad.





1.

Ta fram 4 smördegsplattorna ur frysen och låt tina c 15 minuter.
Pensla två av plattorna med uppvispat ägg.






2.

Lägg en ny platta på de penslade plattorna. 
Tryck lätt ihop. Pensla plattan du lade på.






3.

Skär varje hög i 10 delar. 
Grädda i c 10 minuter i 220 grader.






4.

Skär osten i lämpliga bitar.





5.

Lägg ostbiten på det gräddade lilla smördegstornet. Och om dom gräddat så dom lite lutar så korrigera genast då du tar ut dem ur ugnen. Avsluta med en klick fikonmarmelad.


Festligt att servera till kaffe, som en enkel liten efterrätt eller på ostbrickan.






Inga kommentarer:

Gottigottgott ...

... med bara 3 ingredienser. Vem älskar inte stora chokladmaränger som är sådär krispiga utanpå och lite sega inuti? Oc...