Frukostbröd




Söndag betyder mumsig frukost. Och det är också helt okej att det tar lite mera tid än vanligt att fixa till den mumsiga frukosten. På söndag har man ju gott om tid och noll stress. 

Jag tycker att en bra frukost ska absolut innehålla färskt bröd, bacon och ägg. Sen kan man ju servera dessa ingredienser på olika sätt ... och i söndags slog jag ihop allt och bjöd på ett matigt frukostbröd. 

Den här söndagen förvandlades även lördagens bubbel-rester till en festlig mimosa.






ALLT I ETT - FRUKOSTBRÖD

4 ägg
4 dl mjölk
salt och svartpeppar
1 franskbröd
1 paket (200 g) bacon 
1 påse (150 g)riven cheddar ost 

Vispa ägg och mjölk och krydda med salt och peppar. Skär brödet i bitar och lägg i blandningen. Skär baconet och stek sedan knaprigt. Tillsätt både bacon och ost i blandningen. Låt stå c 5 minuter så vätskan sugs in i brödet. Häll blandningen i en form med löstagbara kanter vars botten du klätt med bakplåtspapper. Täck formen med folie. Grädda i 200 grader i 20 minuter. Ta bort folien och grädda ytterligare 10 minuter.

Och sen är det bara att ropa God morgon!


Inga kommentarer:

Kom in i rätt höststämning

I höstens tider finns inget godare än en värmande soppa. Smakrika och färgglada  soppor är både vackra att se på och goda att äta. ...