När allt matchar




Lingongröt eller vispgröt ... kalla den vad du vill men det är ett gott, gammalt och hederligt mellanmål. Och att det sedan matchar blommorna på middagsbordet gör ju inte saken sämre. 






VISPGRÖT / LINGONGRÖT

4 dl lingon
1 l vatten
1 1/4 dl mannagryn
en gnutta salt
1 ½ dl socker
½ dl kallt vatten
1 msk potatismjöl

Koka upp vattnet och låt lingonen koka tills skalet ljusnar. Sila saften och koka upp på nytt. Vispa sedan i mannagrynen. Koka sakta under omrörning c 15 minuter. Häll i sockret och i en smal stråle det kalla vattnet i vilket du blandat potatismjölet. Koka upp ett varv.
Låt gröten lite lite svalna. Vispa sedan gröten fluffig och porös med en hushållsmaskin.




Skön söndag till er alla


1 kommentar:

Anonym sa...

Varför potatismjöl? Det har jag aldrig satt i...

Julig smak av äpple

Batteriet är laddat efter den årliga weekendresan med de bästa av brudar.  Tack igen  A, B och C för allt skratt och alla tokigheter...