torsdag 2 februari 2017

Oäkta blinier

 
 
 
Blinier är en klassisk rysk rätt som består av tjocka plättar gjorda på bovetemjöl ... som sedan serveras med kaviar, smetana och lök.
 
Jag kände inte alls för att ställa mej och steka en massa blinier ... men var helt sjukt sugen på just blinier. Så ... återigen ... ett förenklat/oäkta recept på något klassiskt.
 
 

 
 

SALTIG PANNKAKA

125 g smör
2½ dl mjöl
3 dl mjölk
lite salt
4 ägg
fyllning:

Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölet och rör tills smeten är slät. Rör sedan ner mjölken. Ta kastrullen från plattan och låt smeten svalna. Vispa sedan ner äggen, ett i taget. Häll smeten i en bakplåtsklädd plåt. Grädda i 200 grader i c 25 minuter.
 
 
tillbehör:
smetana
rödlök
dill
kallröktlax
 
 

 
 
 
Denna rätt är även lämplig som förrätt.



 
 
 
Nu tycker jag man skall ta till vara alla veckodagar för att göra det man vill ... man kan lika gärna äta blinier och dricka kall champagne en grå och trist torsdag.  För oss blev det oäkta blinier och bubbel förra veckans söndag.
 
 

Inga kommentarer: