När det är som bäst!




Den här tiden på året alltså! Så min favorit tid!
Allt härligt framför ... sommarlov, semester, grillfester, cykelturer, sena kvällar på verandan, naturen som vaknar, alla färska råvaror som börja komma ... ja listan kan ju bli hur lång som helst.


 




Först ut gällande råvaror är rabarber. Så idag baka vi den super enkla rabarberpajen.






Dagen har jag annars ägnat åt att fixar verandan inför sommaren 2017. Fönster tvättade, golvet tvättat, bord och stolar tvättade.... Låter jobbigt jag vet, men egentligen betyder det att jag tar över hela verandan ... från golv till tak ... med vattenslangen :)
Beprövat sätt ... och det blir så bra.






ENKEL RABARBERPAJ

6 stjälkar rabarber
c 15 st färska jordgubbar
2 msk potatismjöl
1½ dl socker

Blanda rabarber med potatismjöl och socker. Lägg rabarbern i en pajform och lägg sedan på jordgubbarna som du delat.

100 g smält smör
1 dl socker
1½ dl vetemjöl
1½ dl havregryn

Smält smöret och blanda i de övriga ingredienserna. Fördela jämt över pajformen. Grädda i 225 grader i c 15 minuter. Servera smulpajen med vaniljvisp.




Inga kommentarer:

Ju fler kockar ...

Ju fler kockar ... desto sämre soppa! Ett ordspråk som efter igår faktiskt får gå och slänga sig i väggen om man frågar mej :)  Fic...