Midsommaren



Midsommaren kom och gick .... och vi har haft en riktigt bra sådan.
Den mera stillsamma versionen innehåll även den de viktiga elementen ... champagne, sill, ny potatis kall snaps, jordgubbar, midsommarstång och midsommarkrans i håret. Det som vi missa var bastu och nakenbad. 

Vi inledde midsommarfirandet med kokt hummer från Jannes  ...






... och till den serverades rostat bröd och en kall sås.

Man behöver verkligen inte något mera för hummern var helt utsökt god. Nu är det bara att vänta på kräftorna. Kräftpremiären infaller den 8 augusti (Sverige) och 21 juli (Finland) varje år (uppdaterad info) . Kräftpremiären är den dag på året då man tidigast fick fiska och sälja kräftor.


KALL SÅS TILL FISK

100 g creme fraiche
2 msk majonäs
1½ tsk senap
2 msk hackad dill
2 msk hackad persilja
2 msk hackad nylök
salt och svartpeppar





2 kommentarer:

Anonym sa...

Nix nix i Finland inleds kräftsäsongen den 21 juli!

Isabella Alén sa...

Så sant :) TACK / Bella

Kaffebröd

Visste du att Tosca är namnet på en opera av Puccini ... och att operan troligen givit namnet åt vår älskade toscakaka.  Den är ett s...