Fresta ...



Varför inte fresta dina sommargäster med en liten petit choux. Bakver som är lätta som ett moln och fyllda med grädde och färska sommarbär. Lovar att du gör succé!




PETIT CHOUX
(20 st)

2½ dl vatten 
75 g smör
2 dl mjöl
3 ägg

fyllning: vispad grädde och färska bär

Koka upp vatten och smör. Rör i mjölet och låt koka under kraftig omrörning tills smeten släpper kastrullens botten. Låt svalan. Tillsätt äggen ett i taget och rör om mellan varje. Spritsa ut smeten på plåtar. Grädda i 200 grader i c 25-30 minuter. Obs ... öppna inte luckan under tiden! Låt dom svalna. Klipp ett jack i kakorna. Fyll med grädde och bär. 





Petit choux är en liten fransk bakelse som ska fyllas med med grädde eller vaniljkräm. Men en petit choux kan även serveras med salt innehåll  ... då är den helt perfekt tilltugg till sommardrinken.











Inga kommentarer:

Kaffebröd

Visste du att Tosca är namnet på en opera av Puccini ... och att operan troligen givit namnet åt vår älskade toscakaka.  Den är ett s...