Hasselbacksäpplen




Massa med äpplen ... så en av söndagens stora fråga vad göra för sött och gott av just äpplen. 






Varför inte stekta äpplen i ugn ... ett gott och enkelt sätt. Men nu är det så att jag själv inte gillar skalet som blir kvar från vanliga ugnsäpplen. Så det fick bli ...

HASSELBACKSÄPPLEN

5-6 äpplen

pensling: 
3 msk smör
1 tsk kanel 
2 msk farinsocker

fyllning:
3 msk smör
2 dl Start mysli
1 tsk kanel



 


Skala äpplena och dela på mitten. Peta bort kärnorna. Skär snitt i äppelhalvorna ... men skär inte hela vägen ned i botten – de ska hålla ihop. Ta fast hjälp av två träslevar.






Blanda smör, farinsocker och kanel och pensla äpplena med blandningen. Grädda i 225 grader i c 10 minuter. 






Blanda alla ingredienserna till fyllningen.  Ta ut äpplena ur ugnen och strö över smulet.


 



Ställ tillbaka i ugnen och grädda ännu c 10 minuter. 






Servera med vaniljvisp!


Ha nu en skön söndag så ses vi snart igen.





Inga kommentarer:

No niin! Ny rillataan!

Allt ska testas på min nya morsdagspresent. Jo jag fick en muurikka ... precis vad jag hade önskat. Frågan idag är HUR HAR VI KLARAT O...