#kanelbullensdag


 
 
 
 
 Finns det något godare än nybakade kanelbullar?
Igår ... den 4 oktober firades kanelbullen med en alldeles egen dag och mitt liv i sociala median var fyllt av bilder på läckra bullar. Så många bilder och så lättpåverkad att även vi åt bullar hemma hos oss igår.
 
 
 

 

KANELBULLAR

5 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
1 msk kardemumma
1½ dl socker
1 ägg
14 dl mjöl
150 gr mjukt smör

fyllning:
smör, socker,kanel

pensling:
ägg, pärlsocker


Värm mjölken till 37 grader och tillsätt jäst, salt, kardemumma, socker och ägget. Blanda. Häll i hälften av mjölet och rör till en jämn smet . Tillsätt resten av mjölet samt det mjuka smöret. Arbeta degen c 5 min i hushållsmaskin. Låt degen jäsa ½ h.

Kavla ut degen och bred ut smör över hela degen. Strö över socker och kanel. Rulla ihop och skär i stora bitar.

Låt bullarna jäsa i c ½ h. Pensla med ägg och garnera med pärlsocker.

Grädda i 220 grader i c 10 minuter.
 
 
 

Inga kommentarer:

No niin! Ny rillataan!

Allt ska testas på min nya morsdagspresent. Jo jag fick en muurikka ... precis vad jag hade önskat. Frågan idag är HUR HAR VI KLARAT O...